Дупница: Красотата на града през птичи поглед

Дупница от дрон

🏢🌳🏘️🏫🏭🏢🏠🏢🏫🌲🏭

Град Дупница е град с много сгради и фабрики, но също така има и зеленина във вид на гори и паркове. В града има много жилищни сгради и училища, които придават усещане за населеност и живот в града.

Храм „Свети Георги Победоносец“ също предизвиква интерес у посетителите на град Дупница.

Той е уникален със своя иконостас и внушителните размери на главните икони. Осветен е през 1895 година от Самоковският митрополит Доситей. Проектът на сградата е дело на Йосиф Керекеш. Иконите от иконостаса са изографисани в Киев. Храмът е построен в първите години след Освобождението с дарения и труда на местните хора.

На снимката по-долу можете да видите именно храм „Свети Георги Победоносец“ от дрон:

храм „Свети Георги Победоносец“ от дрон – снимка: Dzhunev photography
Дупница – централна градска част, заснета от дрон – на кадъра се виждат и дупничани, пиещи сутрешното си кафе

Разположен в полите на Рила планина, град Дупница е един от най-красивите градове в България. Отвисоко, гледката към града е спираща дъха. Къщите са разположени в редици по склоновете на планината, а между тях се виждат зелени градини и цветни алеи. В центъра на града се издига величествената църква „Свети Георги“, а на заден план се виждат заснежените върхове на Рила планина. Гледката отвисоко към Дупница е едновременно успокояваща и въздействаща. Тя е напомняне за красотата на природата и за силата на човешкия дух. Дупница е град с богата история и култура, а отвисоко е лесно да се разбере защо е бил толкова важен център през вековете. Ако имате възможност, не пропускайте да посетите Дупница и да се насладите на гледката отвисоко. Тя ще ви остави без дъх.

Задължително Ви препоръчваме да изгледате и видеото, което е споделено по-долу:

Share to friends
Diliyana Vasileva
Дрон фото и видео - изживейте магията на височинната фотография