Седемте рилски езера, най-посещаваното място в България, показани от дрон

Седемте рилски езера от дрон

Седемте Рилски езера са група от ледникови езера, разположени в Рила планина, на около 2000 метра надморска височина. Те са най-посещаваното туристическо място в България и едно от най-красивите в страната.

Езерата са разположени в тясна, скалиста долина, която се спуска от върха Мусала, най-високият връх в България. От най-високото до най-ниското езеро са: Сълзата, Окото, Бъбрека, Близнака, Трилистника, Рибното и Долното езеро.

Езерата са заобиколени от гъста гора и високи планински върхове. Водата им е кристално чиста и е с тюркоазено-зелен цвят. През летните месеци езерата са много популярни сред туристите, които идват да се насладят на красивата природа и да се разхладят в чистите води.

Видео от дрон

Видеото от дрон на Седемте Рилски езера е един от най-популярните туристически видеоклипове в България. То показва красотата на езерата от невероятна гледна точка. Видеото е заснето от дрон, който лети над езерата и заснема панорамна гледка. Видеото е много впечатляващо и показва Седемте Рилски езера в цялата им прелест.

Как да стигнете до Седемте Рилски езера

Най-лесният начин да стигнете до Седемте Рилски езера е от град Самоков. От Самоков има автобус, който спира на хижа Седемте Рилски езера. От хижата до езерата има около 4 часа път пеша.

Пътуването до Седемте Рилски езера е едно незабравимо преживяване. Красивата природа, чистият въздух и кристално чистата вода ще ви накарат да се почувствате като в приказка.

Окото и Бъбрека – две от най-интересните езера, представяме по-долу:

FIMI Drone Camera

Вижте и цялото видео на Седемте рилски езера от дрон:

Share to friends
pavel
Дрон фото и видео - изживейте магията на височинната фотография